Zo’n 90% van de Twentse werknemers woont in Twente

Zo’n 90% van de Twentse werknemers woont in Twente

16-06-2017

Uit onderzoek van strategisch partner Twente Mobiel blijkt dat op bedrijven- terreinen gemiddeld 68% van de medewerkers met de auto naar het werk komt. 42% van hen woont minder dan 15 km van het werk. Voor een deel van hen is die afstand prima met een (elektrische) fiets te overbruggen. Ruim 1 op de 3 automobilisten geeft dan ook zelf aan dat de (e-)fiets een goed alternatief voor hun auto zou kunnen zijn. Reden voor Twente Mobiel om samen met de partners de afgelopen jaren Twentse werknemers te verleiden naar het werk te fietsen door middel van verschillende fietsacties. Met veel succes!

U kunt de projectsheet Fietsstimulering hier bekijken.

Met verschillende fietsacties heeft Twente Mobiel tot op heden ruim 1.250 werknemers die met de auto naar het werk reden, overtuigd om voor de fiets te kiezen. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de automobilisten die aan de fietsacties heeft deelgenomen, na enkele jaren nog steeds fietst (gemiddeld 2,6 dagen per week). Fietsstimulering door het inzetten van de juiste acties leidt dan ook tot een blijvende verandering in het reisgedrag van medewerkers.

Waarom zou u meedoen? Wat levert het op?

  • Meer productiviteit. Extra lichaamsbeweging door te fietsen betekent fitte en productievere medewerkers.
  • Minder ziekteverzuim. Een werknemer die minimaal 1.200 km/jaar fietst, heeft gemiddeld één ziektedag minder dan zijn collega-automobilist. Een zieke werknemer kost u al snel € 250,- per dag.
  • Minder CO2 uitstoot. Een auto heeft een gemiddelde uitstoot van 133 gr/km uit; een fiets 0 gr/km.
  • Minder reiskosten. U bespaart geld wanneer uw medewerkers minder vaak voor een auto kiezen. Vergoedingen voor het autogebruik zijn namelijk meestal hoger dan voor fietsgebruik.

MKB Twente zal tevens een fietsactie gaan opzetten voor haar leden. Meer informatie over de actie volgt.