Anne te Koppele|ma, 15 april 2024|Algemeen

Uw medewerkers gezond en veilig aan het werk houden?

Regel het met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Wilt u gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen in uw bedrijf zoveel mogelijk voorkomen? Zorg dan voor een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijhorende Plan van aanpak. Hiermee werkt u aan een gezonde en veilige werkplek. ArboNed helpt u hier graag mee.

Arbeidsrisico’s verminderen en voorkomen

Met de RI&E inventariseert u of het werk en de werkomstandigheden gevaarlijk of ongezond kunnen zijn voor uw medewerkers. Is dat het geval? Bijvoorbeeld bij het tillen van zware spullen of bij het langdurig werken achter een beeldscherm? Dan is er sprake van arbeidsrisico’s en neemt u in het Plan van aanpak maatregelen op om de risico’s te voorkomen.

Basis voor een gezond en veilig bedrijf

Met de RI&E en het Plan van aanpak legt u zo de basis voor een gezond en veilig bedrijf. Belangrijk, want zo verlaagt u het verzuim, verhoogt u de productiviteit en verbetert u de prestaties in uw bedrijf en voldoet u aan een wettelijke verplichting.

Branche RI&E

Bij ArboNed begrijpen wij dat u het als ondernemer al druk genoeg heeft met het draaiende houden van uw bedrijf. Wilt u tijd besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in bepaalde branches.

Uw ondersteuning bij de RI&E

Wilt u aan de slag met de RI&E? ArboNed helpt u op een manier die het best bij uw bedrijf past: doet u het liever helemaal zelf, besteedt u liever alles uit of kiest u voor een middenweg?

  • Zelf doen: In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe u een start maakt met uw branche-RI&E.
  • Samen doen: Wilt u ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat u dit in het vervolg zelf kunt? Speciaal voor u is er dan Mijn preventie-expert waarmee u 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional van ArboNed inschakelt.
  • Laten doen: Wilt u de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat uw RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen u van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de RI&E? Bekijk dan onze website of neem contact op met ArboNed.

(Bron: Arboned)

Heb je vragen?

Contact opnemen