MKB Twente, voor alle ondernemers!

MKB Twente verbindt

Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Twentse economie. Twentse ondernemers durven risico’s te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden, en vooral niet gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen. MKB Twente is opgericht door ondernemers en voor ondernemers, met een missie die nog steeds actueel is: het creëren van een kansrijk ondernemersklimaat in Twente.

Dat kan een ondernemer niet alleen, dat doen we samen als vereniging! Vandaar dat MKB Twente naast verbinding met gemeentelijke en provinciale overheden, ook hechte banden heeft met onderwijsinstellingen. MKB Twente is daar waar de lobby voor ondernemers plaatsvindt. Ondernemers bepalen onze koers, de vereniging MKB Twente is de stem van ruim 500 leden.

Met het MKB Ledenportaal wordt verbinding leggen met medeleden en het delen van kennis nóg makkelijker. We helpen onze leden graag op gebied van:

Onze app werkt duidelijk en intuïtief en zit boordevol features.  In het onderstaande overzicht lees je wat je kan verwachten van onze nieuwe app.


Actualiteit: Wat speelt er in Twente?

MKB Twente biedt een ledenportaal waarmee leden op de hoogte kunnen blijven van belangrijke nieuwsberichten en evenementen. Het ledenportaal biedt een centrale plek waar leden informatie kunnen vinden en updates kunnen volgen over de verschillende initiatieven van MKB Twente.

Het ledenportaal heeft een gebruiksvriendelijk design dat leden in staat stelt om op een eenvoudige en intuïtieve manier informatie te vinden en updates te volgen. De nieuws- en eventfunctionaliteit van het ledenportaal geeft leden een overzicht van de belangrijkste nieuwsberichten en evenementen die door MKB Twente worden georganiseerd of gesponsord.

Verbinden: In contact komen met medeleden

Het platform biedt een aantal krachtige functionaliteiten, zoals chat-, forum- en connectiefuncties.

Met de chatfunctie kunnen gebruikers in contact komen met andere leden om snel vragen te stellen of informatie uit te wisselen. Het forum biedt leden een plek om ideeën uit te wisselen en vragen te stellen. Leden kunnen ook connecties maken met andere leden, waardoor ze een breder netwerk kunnen opbouwen.

Met deze functionaliteiten kunnen leden hun netwerk uitbreiden en met elkaar communiceren. Het biedt ook een plek waar leden hun ideeën en kennis kunnen delen. Het platform biedt ook een veilige omgeving waarin leden hun informatie kunnen delen en contact kunnen leggen met andere leden.

Zichtbaarheid: Exposure voor jouw bedrijf

MKB Twente biedt een ledenportaal met profiel- en bedrijfspagina’s, waar leden hun profielen kunnen beheren en hun bedrijven kunnen promoten. Het portaal is gericht op het verstrekken van informatie aan leden over lokale en regionale business-gerelateerde onderwerpen.

Leden kunnen hun profielpagina’s gebruiken om contactgegevens, informatie over hun bedrijven en korte beschrijvingen van hun diensten te beheren. Ze kunnen ook hun bedrijfspagina’s gebruiken om hun bedrijfsgegevens, foto’s en video’s bij te werken.

 

De voordelen op een rij:

  • MKB Twente is er voor de lokale en regionale ondernemer.
  • MKB Twente legt verbindingen tussen ondernemers, overheid en het onderwijs. Daarnaast is een groot aantal partners aan MKB Twente verbonden. Deze beschikken o.a. over financiële, fiscale en juridische knowhow, anderen zijn weer thuis in mobiliteitsvraagstukken en bijv. goed werkgeverschap. Kortom, we kunnen voor de verbinding maken voor iedere MKB ondernemer!
  • MKB Twente zet zich in voor gezond ondernemerschap.
  • MKB Twente draagt bij aan de werkgelegenheid in de regio en heeft o.m. een samenwerkingsovereenkomst met het Ondernemersloket Twente en Werkplein Twente/Enschede. Werkzoekenden worden bijgestaan bij het vinden van een geschikte werkplek op de arbeidsmarkt.
  • MKB Twente zet zich in voor meer stageplekken door samenwerking met ROC, Saxion en andere onderwijsinstellingen, om studenten de benodigde praktijkervaring te geven waar ondernemers behoefte aan hebben.
  • Het voeren van lobby is belangrijk. Dankzij het ledenaantal van MKB Twente, goede advisering, de regelmatige contacten met de (locale) overheid en het niet opgeven, kunnen goede resultaten geboekt worden.
  • MKB Twente organiseert regelmatig thema-/netwerkbijeenkomsten, kennissessies en activiteiten voor haar leden.
  • MKB Twente heeft voor haar leden een aantal businesscoaches in haar netwerk voor de dagelijkse en niet dagelijkse vraagstukken waar de ondernemer mee te maken kan krijgen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer handige zaken.