Samenleving versterken door deals te sluiten op de Beursvloer?

Samenleving versterken door deals te sluiten op de Beursvloer?

15-05-2018

 

Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden

 

Op vrijdag 8 juni vindt van 16.00 – 19.00 uur de 6e editie van het maatschappelijke matchevenement de Beursvloer plaats bij Holland Casino. De Beursvloer is hét evenement van het jaar waar het tonen van ‘noaberschap’ oftewel ‘iets over hebben voor elkaar’ centraal staat. Hier worden MVO-bedrijven (aanbod) en maatschappelijke organisaties (vraag) met elkaar verbonden door het kosteloos leveren van goederen, diensten en faciliteiten aan elkaar. Tijdens de succesvolle Beursvloer van 2017 werden er 125 deals gesloten, met een maatschappelijke waarde van ruim €128.000. In totaal heeft de Uitdaging vorig jaar 420 matches gerealiseerd met een maatschappelijk rendement van maar liefst €566.223,00.

Onbenutte kansen
Het is voor maatschappelijke organisaties steeds moeilijker om hun organisatie goed te laten functioneren, o.a. door het wegvallen van subsidie, complexere regelgeving en de beschikbaarheid van goede mensen. Een zorgelijke maatschappelijke trend, waardoor er veel kansen onbenut blijven. Bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar namelijk veel te bieden, vaak zelfs meer dan op het eerste oog lijkt. De Beursvloer springt hier op in door lokale bedrijven en serviceclubs te matchen met maatschappelijke organisaties en zodoende vraag en aanbod samen te brengen. Of het nu gaat om onbezoldigd werk of het beschikbaar stellen van materialen, middelen of faciliteiten, er is altijd een match te bedenken!

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties
In samenwerking met Randstad Enschede organiseert de Enschedese Uitdaging een workshop ‘Netwerken richting Beursvloer’ als voorbereiding op de Beursvloer. Voor elke organisatie die nog niet eerder aanwezig is geweest op een Beursvloer is het handig om vooraf een aantal handvatten te krijgen om meer uit de deelname van de Beursvloer te halen, maar ook om de kneepjes van het netwerken goed onder de knie te krijgen. De workshop zal plaatsvinden op donderdag 24 mei van 19.00 – 20.30 uur bij de Enschedese Uitdaging aan de Lonnekerveldweg 30 in Enschede. Opgeven kan via de website via www.enschedeseuitdaging.nl.

Andere vorm van sponsoring
Monique Beernink van de Enschedese Uitdaging: “Bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in andere vormen van sponsoring, zijn zich steeds meer bewust van hun rol in de maatschappij en willen ook graag inhoudelijk van betekenis van zijn. Ondersteunen in natura zal de komende jaren blijven groeien. Men ervaart op deze manier veel meer waardering en erkenning en is bovendien zelf betrokken bij de doelgroep waarvoor men iets wil betekenen.” Maatschappelijke betrokkenheid tonen, maar ook durven vragen, wordt bij een terugtrekkende overheid alsmaar belangrijker. Hoe verbonden en actief is uw organisatie of bedrijf? Wat doet u en doen uw medewerkers concreet? Vind u het leuk om kennis te maken met deze aansprekende vorm van sociaal ondernemen? Of heeft u zelf hulp nodig als maatschappelijke organisatie? Meld u dan aan via het aanmeldformulier op www.enschedeseuitdaging.nl en laat wensen in vervulling gaan en ervaar zelf wat een Beursvloer u  kan opleveren.

Enschedese Uitdaging, de sociale verbinder
De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. De Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen (geld). Het is een netwerk dat dóet. De Enschedese Uitdaging stimuleert bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.