Fietsmaatjes wegens succes verlengd!

Fietsmaatjes wegens succes verlengd!

27-06-2019

Fietsmaatjes – plek voor 1.000 extra deelnemers

4.000 medewerkers van Overijsselse bedrijven hebben zich de afgelopen weken aangemeld voor Fietsmaatjes om meer naar het werk te fietsen. Dat is het doel van de actie: Buddy’s – medewerkers die al naar het werk fietsen – motiveren hun autorijdende collega’s ook op de fiets te stappen. Enthousiast is gereageerd op de actie en de limiet van 4.000 deelnemers was al snel gehaald. Door de vele belangstelling bieden we plek aan extra 1.000 medewerkers. Fietsende medewerkers zijn over het algemeen fitter en gezonder dan hun autorijdende collega’s. Bovendien scheelt het in de portemonnee. Kortom, fietsen naar je werk is gezonder en goedkoper.

Meedoen kan nog steeds

De afgelopen twee weken hebben 277 grote en kleine bedrijven uit Twente en West-Overijssel zich voor de fietsactie aangemeld. Bedrijven kunnen zich nog aanmelden tot en met 30 juni. Ze geven hun medewerkers daarmee de kans om te ervaren dat fietsen naar het werk niet alleen werkt, maar ook loont. De fietsactie, die tot eind november 2019 duurt, moet het fietsgebruik verder stimuleren en het autogebruik en de CO2 uitstoot verminderen. Aanmelden kan dus nog steeds, maar met een maximum van 5.000 medewerkers. Op is nu dus echt op! Alle informatie over Fietsmaatjes is te vinden op timreist.nl/fietsmaatjes.

Hoe werkt Fietsmaatjes?

Met Fietsmaatjes stimuleren medewerkers elkaar om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen van collega’s die met de auto naar het werk rijden en (vaker) naar het werk willen fietsen. Buddy’s én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Ze kunnen tot wel honderden euro’s verdienen, afhankelijk van de fietsafstand en het aantal gefietste dagen. Fietsmaatjes is een initiatief van Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle en Twente Mobiel, beiden projectorganisaties van provincie Overijssel.

Samenwerken aan bereikbaarheid en CO2-reductie

Ministerie van infrastructuur en waterstaat en provincie Overijssel werken samen aan minder auto’s in de spits en de reductie van CO2. Zij doen dit onder de naam Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle. Met slimme en duurzame mobiliteitsmaatregelen helpen ze de regio’s Twente en West Overijssel beter bereikbaar te maken en te houden, in nauwe samenwerking met bedrijven en organisaties.