Fietsen naar het werk loont!

Fietsen naar het werk loont!

30-11-2017

Met Fietsmaatjes wordt fietsen naar het werk gestimuleerd én beloond
Binnenkort kunnen medewerkers die in Twente werken worden beloond voor iedere dag dat zij naar hun werk fietsen. Met de actie Fietsmaatjes stimuleren collega’s elkaar om naar het werk te fietsen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke gefietste dag een financiële beloning. De actie moet het fietsgebruik in het woon-werkverkeer verder stimuleren en het autogebruik verminderen.

Met Fietsmaatjes kunnen medewerkers elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen met collega’s die met de auto komen en vaker willen fietsen. Buddy én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Twente Mobiel organiseert de fietsactie.

René Teeuwen, projectleider van Fietsmaatjes: “Fietsende medewerkers bieden veel voordelen voor bedrijven. Zo zijn fietsers minder vaak ziek dan niet-fietsers. Dit scheelt gemiddeld 1 à 2 dagen per jaar. Fietsen is gezond, goed voor het milieu en je kunt er ook nog geld mee verdienen!”

Twente breed
De actie was al exclusief begonnen op een aantal Twentse bedrijventerreinen en wordt nu breed ingezet. Eerst moet de werkgever zich aanmelden voor de actie via de link www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes. Vervolgens kunnen medewerkers zich aanmelden via www.timreist.nl/fietsmaatjes. Vanaf 4 december worden medewerkers beloond worden voor iedere gefietste dag. De actie duurt 5 maanden.

Betere bereikbaarheid
Fietsmaatjes is een van de projecten van Twente Mobiel om de drukte in de spits op het Twentse wegennet te verminderen. Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit. Rijk, regio en bedrijfsleven streven samen naar een goede bereikbaarheid voor iedereen.

Waarom als werkgever meedoen?

Fietsende medewerkers bieden veel voordelen voor uw bedrijf:

· Fietsers zijn minder vaak ziek dan niet-fietsers; gemiddeld scheelt dit 1 á 2 ziektedagen per jaar.
· Fietsers zijn fitter en productiever.
· Fietsers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf.
· Meedoen met de actie is geheel kosteloos
Kortom, fietsen loont!

Aanmelden voor en meer informatie over Fietsmaatjes is te vinden op www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes.