Dag van de ondernemer een top dag!

26-11-2018

Door Peter Koehorst

ENSCHEDE – Met 180 jonge ondernemers binnen de muren is de Dag van de Ondernemer in Saxion Centrum voor Ondernemerschap in Enschede een groot succes geworden. ‘’Het was uitverkocht’’.

De bezoekers van de Dag van de Ondernemer in het voormalige ziekenhuis Stadsmaten aan het Ariënsplein waren vrijdag een en al oor voor de sprekers.
Wethouder Eelco Eerenberg opende de dag met een inspirerend verhaal en een filmpje over wat Enschede allemaal te bieden heeft. Na de wethouder hield Frank Oonk een inspiratiesessie waar de jonge ondernemers zichtbaar wat aan hadden. ‘’Het gaat de hele dag om het inspireren van ondernemers die maximaal drie jaar bestaan en ze kennis te laten maken met wat er allemaal is’’, legt Laura Reimerink van MKB Twente, Relatiebeheer, uit.
De Dag van de Ondernemer in het Saxion Centrum voor Ondernemerschap viel samen met de landelijke ondernemersdag. ‘’Ik denk dat MKB Nederland hier heel blij mee is. We hadden het maximale aantal inschrijvingen. We hebben zelfs nog een stukje extra gedaan’’, zegt Reimerink. ‘’We zijn ook blij met de klas Small Business, pre starters, die erover denken om te beginnen als ondernemer.’’
De zes workshops die werden gehouden (creativiteit, hoe financier je, netwerken, pitchtraining, nieuwe businesskansen en groeien) boden de deelnemers zeker nieuwe inzichten. Dat het reguliere Ondernemerscafé van MKB Twente aansloot op de workshops zorgde ervoor dat de jonge ondernemers ook contacten konden leggen met de gevestigde ondernemers. ‘’De doelgroepen met elkaar in contact brengen’’, noemt Reimerink het.
De organisatie van de Dag van de Ondernemer was in handen van MKB Twente, de gemeente Enschede, Saxion Centrum voor Ondernemerschap en de Rabobank. Saxion Centrum voor Ondernemerschap houdt zich bezig met de begeleiding van startende ondernemers. Aan MKB Twente zijn vierhonderd bedrijven verbonden en 22 strategisch partners. De gemeente Enschede is er een van. Tijdens de Dag van Ondernemer was er ook ruimte voor werkzoekenden om zich te presenteren.

FOTOBIJSCHRIFT:
Met liefst 180 jonge ondernemers is de Dag van de Ondernemer in Saxion Centrum voor Ondernemerschap in Enschede een groot succes. Foto: Tania Tamayo, MKB Twente

——————————————-
Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Laura Reimerink, telefoon 06 – 383 227 05.
Een rechtenvrije foto is bijgevoegd.