Over Focus Enschede

Download de nieuwe brochure hier

Focus is sinds de oprichting in 2009 uitgegroeid van kleine dansstudio tot dé studio voor podiumkunsten. Focus is jouw thuis voor dans-, zang-, musical- en theaterlessen. In een veilige en vriendelijke sfeer waar plezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Onze professionele docenten hebben een HBO achtergrond en veel ervaring in hun vakgebied. De zalen zijn uitgerust met verende balletvloeren om blessures te voorkomen. Beide zalen hebben een volledige spiegelwanden. Zo zie je jezelf en de docent altijd goed.

Hard werken en gezelligheid

Samen met jouw groep werk je aan conditie, techniek én performance. Zelfontwikkeling, zowel fysiek als mentaal vinden we erg belangrijk. Daarom werken we aan je zelfvertrouwen en karakter. Hieruit is de naam Focus ontstaan: concentreren op dat wat voor jou het belangrijkst is. Zo ga je letterlijk en figuurlijk met sprongen vooruit!
Ook is er ruimte voor gezelligheid. De sfeer bij Focus is open en iedereen is welkom.
Er is een lounge om voor en na de lessen te relaxen. Ouders kunnen daar wachten en onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers op de televisie volgen wat hun kind in de les leert.

Dansen als beroep

Speciaal voor leerlingen die van dans hun beroep willen maken, kan er een specifiek trainingsrooster samengesteld worden. We bereiden je voor op een carrière in de showbizz. Oud Focus leerlingen zijn onder andere toegelaten tot MBO en HBO opleidingen en kom je tegen in musicals in Nederland, Duitsland en op Westend. Wil je je voorbereiden op audities voor het MBO en HBO? Neem contact op met een van de docenten om een voorbereidend trainingsrooster op te stellen.

Focus! logo

Optredens

Focus vindt het belangrijk dat je het geleerde in praktijk kunt brengen. Daarom organiseren we tenminste één keer per jaar een kijkles. Het seizoen sluiten we af met een grote voorstelling in het Wilminktheater. In een professionele productie showcase je jouw talent, of dit nu dans of eenavondvullende musical is. Naast deze grote productie staan Focusdansers regelmatig op diverse podia voor bijvoorbeeld (bedrijfs)feesten, evenementen en festivals.

Extraatjes voor leden

Dansen bij Focus is niet alleen leuk, het heeft ook nog zo zijn voordelen! Focus laat je graag kennismaken met andere dans- en kunstvormen en organiseert daarom regelmatig bioscoop- en theaterbezoeken (met korting), bootcamps en workshops.

Checklist

Ben je aan het orienteren op het gebied van dansscholen? Download dan de gratis dansscholen checklist. Zo vergelijk je snel en makkelijk dansscholen op hun tien belangrijkste punten.