string(0) ""

do, 22 april 2021
16:00

Is duurzaam nou alleen duur of juist toekomstbestendig?
Een webinar met feiten en ficties over duurzaamheid

Beste ondernemer,

Je hoort vaak zeggen dat we voor onze toekomst steeds duurzamer moeten ondernemen. Maar ja, wat is dat dan? Wat is die duurzaamheid nu concreet als het gaat om verduurzaming van gebouwen, of verduurzaming van personeelsbeleid of mobiliteit?
Duurzaamheid is zo’n algemeen begrip geworden en daarom organiseert MKB Twente een kennissessie over duurzaamheid. De specialisten van de strategische partners van MKB Twente geven je heldere informatie over deze onderwerpen in een digitale sessie op donderdag 22 april van 16.00 tot 17.00 uur. Dus meld je snel aan voor deze interessante bijeenkomst over duurzaamheid.

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

 • Duurzaamheid van gebouwen op bedrijventerreinen & energie en subsidiemogelijkheden
  Wat houdt dit in? Wat levert het op? Wat gaat het kosten? Hoe moet ik dat financieren? Welke subsidiemogelijkheden zijn er?
  Sprekers: Jan Willem Vogels, Business Developer Energietransitie Rabobank. ir. Merijn Frauenfelder, beleidsadviseur Energietransitie gemeente Enschede. Erik Schapink, manager subsidieadvies KroeseWevers.
 • Duurzame inzetbaarheid van personeel
  Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden en wensen van jouw medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Met goed inzetbare medewerkers kun je beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.
  Spreker: Malou Eilering, adviseur Vitaliteit en Gezondheid Arboned.
 • Duurzame mobiliteit
  Met de fiets van de zaak kan een (elektrische) fiets of een speed-pedelec voor het woon-werkverkeer worden gebruikt. Een medewerker hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Dat geldt ook voor kleine ondernemers en zzp’ers. De medewerker mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken. Dus ook voor een fietstochtje, de boodschappen of het wegbrengen van de kinderen. In deze kennissessie wordt uitgelegd hoe dat zit.
  Wellicht ben je van plan medewerkers een deel van hun werktijd structureel te laten thuiswerken en tegelijk te zorgen voor een goede spreiding van mobiliteit. Heel duurzaam, want het voorkomt mobiliteit. Tot 1 juli 2021 is de provinciale Voucherregeling Thuiswerkplan van kracht. Daarnaast ben je mogelijk van plan te investeren in duurzame mobiliteit; investeringen, die erop gericht zijn het autoverkeer in de spits verder te beperken. We vertellen je meer hierover.
  Sprekers: René Teeuwen, mobiliteitsmakelaar Twente Mobiel en Harold Oude Smeijers, directeur belastingadvies KroeseWevers.

Waar & wanneer?

Donderdag 22 april om 16.00 uur.
Digitaal via MS Teams (enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een deelnamelink)

Heb je vragen?

Contact opnemen