Anne te Koppele|do, 16 december 2021|Algemeen

Gisteren werd in Den Haag het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie gepresenteerd. Ondertussen is duidelijk dat het vooral een reparatieakkoord is. Daarvoor worden vele miljarden uitgeven. Hoe reageren de verschillende sectoren in Overijssel eigenlijk op het regeerakkoord?

MKB Twente en MKB Zwolle

De komende regeerperiode wordt er gigantisch veel geld in de economie gepompt. Zo worden het Nationaal Groeifonds en de Regiodeals verlengd. Er wordt veel geld in verduurzaming en klimaat gestopt. MKB Twente voorzitter Albert van Winden vindt dat goed nieuws, maar mist nog wel iets in het regeerakkoord. “Het is nu alleen beleid, maar de concrete uitvoering zie ik niet terug. Het gaat nog een hele uitdaging worden om personeel te krijgen om de ambities op bijvoorbeeld het vlak van verduurzaming uit te voeren”.

Van Winden ziet hier wel een kans voor Twente. Wij moeten nu samen met het MKB en het onderwijs plannen maken om het beschikbare budget naar Twente te krijgen. Door bijvoorbeeld mismatch tussen opleiding en werk op te lossen. Klik hier om verder te lezen >>

 

Bron: @RTVOost, geschreven door: Sander Jongsma

Heb je vragen?

Contact opnemen