Thomas Geerdink|di, 19 januari 2021|Algemeen

anuari is de perfecte maand om te starten met nieuwe voornemens en gezonde gewoontes. Daarom dagen wij u en uw werknemers op donderdag 21 januari uit met een challenge van Sitness: de Zitloze werkdag.

Op de Zitloze werkdag dagen wij uw bedrijf uit om 25% van de werkdag staand door te brengen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld staand deel te nemen aan uw (online) vergaderingen of bijvoorbeeld een wandeling tijdens de lunch te maken.

Deel foto’s en video’s via social media van hoe u de dag staand doorbrengt. Tag uw bedrijf en Sitness en maak kans op prijzen.

Waarom een Zitloze werkdag?

Het kan lastig zijn om tijdens een werkdag voldoende in beweging te blijven. Voor thuiswerkers is het misschien zelfs nog lastiger. En dat terwijl het menselijk lichaam niet is gebouwd op lange periodes stilzitten. Het heeft zelfs serieuze gevolgen voor uw gezondheid, zoals een groter risico op diabetes en hart- en vaatziektes.

Met de Zitloze werkdag willen we u stimuleren om minder te zitten tijdens uw werkdag en er misschien zelfs een nieuwe gewoonte van te maken om vaker te staan.

Sitness

Sitness is een initiatief van stichting BEN (Basketball Experience NL) en SKO (projectinrichtingen). Via Sitness kunnen bedrijven hun werknemers bewuster maken van hun zitgedrag en uiteindelijk werken aan een vitale werkomgeving. Daarnaast ontmoeten werknemers de rolstoelbasketballers van het Nederlands team, ondervinden werknemers aan den lijve wat het is om zittend te sporten en ervaren in gesprek met de sporters hoe je om kunt leren gaan met onverwachte veranderingen op de werkvloer en in de privésfeer.

Henk Hummel, algemeen directeur ArboNed: “Als trotse partner van Sitness staat ArboNed op tegen zitten en vervult samen met de andere betrokken partijen en initiatiefnemer SKO een actieve rol in dit project om zo meer werknemers in beweging te krijgen. Via de Zitloze werkdag willen we mensen bewuster maken van hun zitgedrag en de gevolgen daarvan.”

Meer informatie: klik hier.

Heb je vragen?

Contact opnemen