Anne te Koppele|di, 16 januari 2024|Algemeen

Bent u een ondernemer of organisatie en wilt u slimmer en zuiniger omgaan met grondstoffen of producten? Dan is de Week van de Circulaire Economie interessant voor u. Ontdek voorbeelden, ontmoet voorlopers en krijg concrete handvatten om zelf met circulair ondernemen aan de slag te gaan. Met als doel: een economie waarin afval niet bestaat. Bekijk de diverse programma’s van de circulaire hubs en meld u aan voor een evenement.

De Week van de Circulaire Economie vindt plaats van maandag 11 maart t/m zaterdag 16 maart.

Voor wie?
De Week van de Circulaire Economie is interessant voor onder andere:

  • ondernemers
  • kennisinstellingen
  • scholen
  • gemeenten
  • provincies

Waarom een week voor hergebruik van grondstoffen?
Het is dé jaarlijkse week voor de circulaire economie. Baanbrekende ondernemingen in heel het land openen hun deuren en laten zien hoe het hergebruiken van producten en grondstoffen in de praktijk werkt. Iedereen kan zo van elkaar leren. Op diverse locaties en verschillende circulaire thema’s worden evenementen georganiseerd. Deze 9e editie gebeurt dat volledig vanuit circulaire hubs.

Wat is een hub?
Een circulaire hub is een plek waar alle kennis en kunde om circulair ondernemerschap van de grond te tillen in huis is. Het bruist er van de innovatie en pioniersdrift.

Er zijn meer dan 35 circulaire hubs door het hele land. Ook vindt u op dit evenement onze hub. Bekijk ons programma vanaf begin 2024 op deze pagina.

Thema: van goed begin naar booming business
Dit keer is het thema ‘Van goed begin naar booming business – circulair als de nieuwe standaard’. De gedachte hierbij is dat financiële ondersteuning helpt een grote omslag te maken, om in 2050 volledig circulair te zijn. Maar hoe doen we dat? Hoe schaalt u als circulaire ondernemer sneller op, van start-up tot midden- en kleinbedrijf (mkb)? Welke steun is er? En hoe leren andere ondernemers van uw circulaire groei?

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland circulair!. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een samenwerkingspartner in het Versnellingshuis.

Achtergrond
In 2030 wil Nederland een economie zijn met 50% minder gebruik van primaire grondstoffen, zoals mineralen, fossiele grondstoffen en metalen. In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn.

In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Afval bestaat niet, alles heeft waarde. Dit is alleen mogelijk wanneer organisaties in product- en materiaalketens samenwerken. Wat is hiervoor nodig? Visie, innovatie, samenwerking en lef.

In opdracht van:
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

(Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Heb je vragen?

Contact opnemen