Anne te Koppele|di, 23 januari 2024|Algemeen

Talent Meet Up | Creativiteit & Technologie

Hoe vindingrijk ben jij (nog)?

Datum: Maandag 4 maart 2024⁣
Tijd: 16.00 tot 19.00 uur⁣
Locatie: Tetem, Enschede

Meld je aan

Deze editie van de Talent Meet Up staat in het teken van technologie & creativiteit. Onder de enthousiaste leiding van voorzitter Twente Board Ank Bijleveld gaan we samen aan de slag met Wetenschap & Technologie. We gaan het hebben over onderzoekend & ontwerpend leren, over nieuwsgierig zijn en over je creativiteit inzetten. De maatschappelijke uitdagingen van deze tijd vragen om vindingrijke oplossingen en kinderen zijn de uitvinders van morgen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog gewoon zo dat wij de kinderen in het primair en voortgezet onderwijs zo veel mogelijk in aanraking willen laten komen met techniek op een passende en toffe manier, want dit is de urgentie van alle beroepen van de toekomst.

En je wordt zelf ook uitgedaagd: Hoe vindingrijk ben jijzelf?
Wat gaan we doen?

  • We gaan in gesprek met Wilja Jurg. Wilja is gastvrouw van de Meet Up en directeur van Tetem.
  • Ook krijgt Tim Post het podium. Hij is een (onderwijs)inspirator en neemt ons mee in de aanpak die is ontwikkeld om Wetenschap en Technologie duurzaam in het onderwijs in te bedden.
  • Ted-talk door mega talent Meinke van Oenen. Als technisch talent uit Twente, winnaar van verschillende prijzen en oprichter van Algenius neemt ze ons mee in haar verhaal.
  • Na de inspirerende aftrap gaan we op een creatieve manier zelf aan de slag met nieuwe technologieën en de toepassing daarvan. Want hoe vindingrijk ben jijzelf (nog)? Hoe vaak doe jij nog iets nieuws wat je nog nooit gedaan hebt?
  • Een groots fotomoment! We zijn ontzettend goed op weg in Twente en dat mag de hele wereld weten. Op deze foto wil je staan, zorg dat je er bij bent!
  • We sluiten de middag af met een hapje en een drankje (verwacht geen volledige maaltijd). Netwerken, contact hebben met elkaar, blijft essentieel in dit digitale tijdperk.

Voor wie: iedereen is welkom! Eigenwijze docenten, ruimdenkende ondernemers, creatieve beleidsadviseurs, etc. We willen graag verbindingen tot stand brengen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Ben je erbij? Meld je snel aan! Stuur de uitnodiging ook gerust door naar anderen voor wie deze Talent Meet Up interessant is.

Meld je hier aan!

Tot dan!

Marijke Schipper & Linda van Asselt

Twente Board

Heb je vragen?

Contact opnemen