Anne te Koppele|do, 27 oktober 2022|Algemeen

De laatste aanvraagperiode voor Stap budget start op dinsdag 1 november 2022. Welke opleiding of cursus ga jij volgen? Blijf bij met innovaties in je vakgebied en ontwikkel je verder!

Het STAP-budget is een subsidie tot €1.000 voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Ook voor ZZP’ers. Tot 1 januari 2022 kon je kosten voor een opleiding, cursus of training aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Het STAP-budget vervangt deze aftrekpost. Kost je scholing meer dan € 1000,-? Dan kun je de resterende kosten voor je studie als zakelijke bedrijfskosten aftrekken onder bepaalde voorwaarden.

Meld je aan voor een opleiding, cursus of training die vermeld staat in het scholingsregister en vraag je STAP-budget aan. Zoek & vind hier je STAP-opleiding en start je voorbereiding op de STAP-budget subsidie. Door gebruik van de vele handige zoekfilters en de complete informatie over de opleidingen kun je gemakkelijk een STAP-opleiding vinden die bij je past en je vervolgens aanmelden bij de opleider. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV.

Benut je kansen, ga voor groei! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Stap Budget.

Inzet van scholingsbudgetten
Op 1 maart 2022 zijn de stap-budgetten open gegaan, per 1 november volgt de vijfde aanvraagperiode. In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar, deze subsidie wordt verdeeld over vijf aanvraagtijdvakken. Iedereen die werkt of kan werken in Nederland, kan nu met subsidiegeld een cursus kan volgen.  Wees er snel bij, want op = op!

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als je:

  • Tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd bent (of je wel of niet werkt of een uitkering ontvangt, is voor je aanvraag niet relevant).
  • Burger van de EU bent, of partner van een EU-burger bent.
  • In de periode van twee jaar en drie maanden tot drie maanden voor de kalendermaand van je aanvraag ten minste zes maanden verzekerd bent geweest voor de volksverzekeringen (vrijwel iedereen in Nederland is dat vanzelf).
  • Dit kalenderjaar nog geen STAP-budget subsidie hebt gekregen en er nog budget is.
  • Voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

Je kunt de opleider zelf benaderen via de website. Zij helpen je dan met de aanvraag. Voor meer informatie en het vinden van een opleiding ga naar STAP-budget.nl.

Heb je vragen?

Contact opnemen