Anne te Koppele|di, 20 december 2022|Algemeen

Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Sterker nog: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Maar wat als de spanning te groot wordt en gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress?

Je zaak draaiende houden
Onze prestaties, ons welzijn en zelfs onze gezondheid kunnen lijden onder stress. Want ga maar na: ongeveer 30% van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Een werknemer met een burn-out ben je gemiddeld 279 dagen kwijt. En juist in deze tijden van toenemende werkdruk en personeelstekorten heb je je werknemers hard nodig om jouw zaak draaiende te houden.

Zorg ervoor dat de batterij wordt opgeladen
Het goede nieuws is dat je verzuim door werkstress vaak kunt voorkomen. Onder meer door op tijd signalen te herkennen en deze aan te pakken. Het werkt voor jouw collega’s net als bij een batterij. Zij kunnen leeglopen door werkstress en opladen wanneer ze voldoende werkplezier en balans ervaren. Blijf daarom in gesprek met elkaar, organiseer individuele aandacht, geef ruimte voor zaken waar werknemers energie van krijgen en schakel op tijd hulp in.

Praktische gratis tools
Je kunt een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en verlagen van stress. Wil je weten hoe? Bekijk de tips en ondersteuning van onze partner ArboNed in de werkstress-gids met tips! Hoe herken je signalen van werkstress? Wat kun je doen om werkstress effectief aan te pakken? Hoe voer je het gesprek over werkdruk met je werknemers? In de gratis gids ‘Voorkom verzuim door werkstress’ vind je handvatten en voorbeelden.
>> Download de gids

Meer weten?
Het effectief aanpakken van werkstress draagt bij aan het voorkomen van verzuim. Wil je meer weten of kun je hier hulp bij gebruiken? Bekijk de themapagina van ArboNed.

Heb je vragen?

Contact opnemen