Anne te Koppele|di, 19 september 2023|Algemeen

De belangrijke ACT AWARD 2023 is uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam.

De ACT AWARD is een prijs voor een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor acteurs. Simone Kratz, Artistiek Directeur van het Wilminktheater: “Een bijzondere prijs.” Het Wilminktheater krijgt de prijs omdat zij zich inzet voor jonge, pas afgestudeerde acteurs. Binnen het talentontwikkelingstraject Wilminks Kweek krijgen jonge acteurs volop workshops en coaching, spelen mee in professionele producties en staan met gevestigde namen op de bühne. Zo bouwen zij een netwerk op en vergroten de kans op een succesvolle beroepspraktijk.

ACT is een landelijke belangenvereniging voor acteurs. Tijdens het theatergala wordt behalve de ACT AWARD andere prijzen uitgereikt, zoals de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Rein Hoffman, bestuurslid ACT: “Hoe het Wilminktheater net afgestudeerde acteurs helpt te ontwikkelen is zeer inspirerend. We hopen dat andere theaters hetzelfde gaan doen.”

Simone Kratz: “Deze award komt van de allerbelangrijkste mensen uit ons vak. De acteurs, de makers, de mensen waarvoor het publiek naar het theater komt. Voor díe mensen willen wij als Wilminktheater een thuis zijn.”

Heb je vragen?

Contact opnemen