Anne te Koppele|ma, 12 februari 2024|Algemeen

‘Een beetje meer liefde voor het ondernemingsklimaat’. Die oproep doen ondernemers uit het hele land vandaag aan de Tweede Kamer. Aanstaande donderdag debatteert de Kamer over het ‘verdienvermogen van Nederland’. ‘En op de dag van de liefde, Valentijndag, vragen we ook om een beetje meer liefde voor het ondernemingsklimaat’, aldus MKB-Nederland, VNO-NCW en een brede groep van brancheorganisaties.

Ondernemingsklimaat bepaalt verdienvermogen
In aanloop naar het debat – dat eerst eind januari gepland stond, maar is verplaatst naar 15 februari – hebben de ondernemersorganisaties in een brief aan de Kamer hun zorgen geuit over het verslechterende ondernemings- en investeringsklimaat en de gevolgen voor het verdienvermogen van onze economie. ‘De vraag die we ons daarom moeten stellen is hoe aantrekkelijk we als land nog zijn voor – nieuwe én bestaande – bedrijven om te ondernemen en de investeren.’

Bedrijfsleven onderdeel oplossing
In hun brief doen MKB-Nederland en VNO-NCW een aantal concrete voorstellen om het ondernemingsklimaat te verbeteren. ‘Het bedrijfsleven wil daarbij nadrukkelijk onderdeel zijn van de oplossing en staat klaar om hier een bijdrage aan te leveren’, aldus de ondernemersorganisaties. Lees hier de brief.

Lees hier de brief aan de Kamer 24-122251_debat_verdienvermogen_van_nl_incl_bijlage

(Bron: MKB Nederland)

Heb je vragen?

Contact opnemen