string(1) "0"

di, 29 maart 2022
11:00
Sander de Kramer

Hoe ga je misstanden zoals kinderarbeid tegen in de productieketen?

De Europese Commissie heeft recentelijk een voorstel gepresenteerd om kinderarbeid en zaken als milieuvervuiling wereldwijd terug te dringen in sectoren en ketens. Ook op nationaal niveau is de Wet Zorgplicht Kinderarbeid aangenomen. Een ding is dus zeker: ér komt wetgeving aan voor bedrijven.

 

Tijdens het webinar ‘Voorkom kinderarbeid. Weten hoe?’ leer je:

  • Waar kinderarbeid voorkomt en wat de oorzaken zijn.
  • Wat collega-ondernemers doen tegen kinderarbeid en welke stappen (ook als MKB’er) je zelf kunt zetten.
  • Wat aankomende wetgeving voor jouw bedrijf betekent.
  • Waar je hulp en ondersteuning kunt vinden.

Programma

Presentator en journalist Sander de Kramer zal het webinar modereren. O.a. Marianne van Keep Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces en Niels van den Beucken van Arte keukenbladen doen hun verhaal. Dit webinar wordt in samenwerking met Fonds Bestrijding Kinderarbeid (FBK) en UNICEF georganiseerd.

 

Voor wie is dit webinar interessant?

Het webinar is interessant voor bedrijven die (internationaal) grondstoffen en producten inkopen. Daarnaast kan het webinar ook interessant zijn voor kwaliteitsmanagers, inkoopprofessionals en compliance specialisten. De overheid heeft op grond van een analyse tien risicosectoren vastgesteld die een verhoogde kans op kinderarbeid hebben. Dat zijn de bouw, detailhandel, energie, financiële sector, groothandel, hout en papier, land- en tuinbouw, metaal en elektronica, textiel en kleding en voedingsmiddelen.

 

Praktische informatie: 
Datum: 29 maart
Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Kosten: gratis
Meld je aan via: https://www.ondernemen.nl/evenementen/webinar/webinar-voorkom-kinderarbeid-weten-hoe

 

Heb je vragen?

Contact opnemen