Randstad organiseert ‘Jeugd op Zoek’ event

Randstad organiseert ‘Jeugd op Zoek’ event

21-09-2014

Op woensdag 24 september 2014 organiseert Randstad, het event ‘Jeugd op Zoek‘.

MKB bedrijven zijn van harte welkom op dit event, de locatie is het stadion van FC Twente – Grolsch Veste.

Het programma:

11:30 – 12:00 uur ontvangst in Grolsch Veste
12:00 – 13:00 uur lunch werkgevers en jeugdwerkzoekenden
13:00 – 13:30 uur presentatie Bram Ronnes over jeugdig (top)talent op de werkvloer
13:30 – 15:30 uur Meet & Match – werkgevers en werkzoekenden gaan met elkaar in gesprek
15:30 – 16:30 uur afsluitende borrel

  • Deelname aan het event is voor bedrijven en jeugdwerkzoekenden kosteloos
  • Zowel werkgever als werkzoekende vult een interesseformulier in en leveren deze na afloop
    van het event in bij Randstad
  •  Alle vervolgcontacten tussen werkgevers en werkzoekenden lopen via Randstad
  • Tijdens het event worden geen telefoonnummers en/of visitekaartjes uitgewisseld

Help jeugdwerkzoekenden aan werk samen met Randstad

Als werkgever kunt u het verschil maken voor een jeugdwerkzoekende. Want ook al trekt de economie aan, juist de groep jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot 27 jaar heeft het nog steeds moeilijk. Waar de totale werkloosheid nu op 8,4 procent staat, is het percentage werkzoekenden onder jongeren opgelopen tot 16,3 procent (135.000 jeugdwerkzoekenden).

Geen standaard oplossing
Het is een utopie om de problematiek van jeugdwerkzoekenden helemaal op te lossen. Wel is het zo dat elke jongere slechts één werkgever nodig heeft voor een goede start. Daarom organiseert Randstad, net als in 2013, het programma Jeugd Op Zoek samen met ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk. Een programma waarin we, naast onze werkzaamheden voor alle werkzoekenden, tijdelijk de nadruk leggen op het vinden van werk voor jongeren.

Maar dat kan niet zonder u!

Doe met ons mee

Wij zouden het fantastisch vinden wanneer u een jeugdwerkzoekende tot uw collega maakt. Daarom nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan ons regionale Jeugd op Zoek event op 24 september in de Grolsch Veste. Op dit event kunt u zich presenteren als aantrekkelijke werkgever voor jongeren en kennis maken met jong talent in uw regio.

Meet & Match
Het event in de Grolsch Veste heeft het karakter van Meet & Match: U gaat in gesprek met getalenteerde jeugdwerkzoekenden en we kijken gelijk of er een match is. De Meet & Match maakt deel uit van een dagprogramma dat is georganiseerd door de Arbeidsmarktregio Twente. In de ochtend zal er een intentieverklaring ondertekent worden door het NOC*NSF, Sport & Arbeidsmarktbeleid Jongerenoffensief, Sterk Team (Miriam Sterk), Werkplein Twente en Randstad. De intentieverklaring is gericht op het terugdringen van de Jeugdwerkloosheid door de maatschappelijke rol van lokale sportverenigingen te benutten. Vertegenwoordigers van de aanwezige partijen zullen ook aanwezig zijn bij de lunch.

Mocht u nog vragen hebben of deel willen nemen dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Randstad of de verantwoordelijk manager voor dit event Rob Weber op nr 06-46632082.