Najaarsstoomdag-Museum Buurtspoorweg

Najaarsstoomdag-Museum Buurtspoorweg

23-09-2014

Tijdens het Najaarsstoomdag op zondag 19 oktober staan de locaties in Haaksbergen en Boekelo in het teken van de seizoensafsluiting van Museum Buurtspoorweg. Een dag vol hoogtepunten voor liefhebbers van historisch transport. Er zal flink worden uitgepakt op het spoor met een uitgebreide dienstregeling waarbij veel van het rijdende materieel te bewonderen zal zijn. De vrijwilligers van het museum zetten de deuren op deze Najaarsstoomdag wagenwijd open om de bezoekers rond te leiden en bij te praten over alle restauratieprojecten.

Daarnaast zal dit jaar voor het eerst de gerestaureerde Wismar te zien zijn. De Wismar is een lichtgewicht motorwagen op rails die door middel van twee benzinemotoren wordt aangedreven: één voor voorruit en eentje voor terug. In 2002 werd besloten dat dit bijzondere motorrijtuig een grondige restauratie zou ondergaan, een project dat inmiddels twaalf jaar duurt. Heel veel tijd is gaan zitten in het schilderwerk, het reviseren en aansluiten van de beide motoren en het afwerken van het interieur.

“Het belooft dit jaar weer een groot spektakel te worden”

Wat u kunt verwachten:

  • Meer modelbanen dan ooit in Boekelo.
  • Zowel het voorplein als ook de parkeerplaats voor de werkplaats zullen vol staan met 4 brandweerauto’s, de TET-38 bus en een oude Scania vrachtwagen.
  • In de werkplaats bieden we dankzij de samenwerking met 3 andere musea een ware leerzame knutselhoek aan.
  • Modelstoom en andere modelbouw, ook in de werkplaats.
  • Volksdansers, diverse mensen in oude kleding en nog veel meer.