Evenementen van Ronde van Overijssel

Evenementen van Ronde van Overijssel

19-04-2018

Al weer twee jaar geleden, in aanloop naar de feestelijke start van de 65e editie van de Ronde van Overijssel, werd de strategische alliantie tussen de Ronde van Overijssel en MKB Twente officieel bekend gemaakt en bezegeld. Een doel van deze alliantie is natuurlijk onder andere om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Het aantal contactmomenten of netwerkmomenten vergroten zal zeker leiden tot meer verbinden. Ondernemers die elkaar ontmoeten, hebben grotere kansen op samenwerking en zakelijk succes. Wij zijn dan ook blij met een aantal nieuwe momenten die de Ronde van Overijssel | Bike Events ons te bieden heeft.

Leden hebben via de mail een nieuwsbrief ontvangen met daarin de uitnodiging voor de volgende evenementen:

Wielercafé dinsdag 24 april (aanmelden niet nodig)

Toertocht dinsdag 8 mei (aanmelden verplicht)

Ronde van Overijssel zaterdag 12 mei (aanmelden verplicht)

U kunt zich aanmelden voor een van deze evenementen door te mailen naar be@rondevanoverijssel.nl.

 

Lees hieronder drie nieuwsberichten van Ronde van Overijssel over de komende evenementen.

Wierden in 2018 Dorp van de Ronde

Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 66e Ronde van Overijssel. Een eer die eerder te beurt viel aan Tubbergen, Vriezenveen, Markelo, Bornerbroek en vorig jaar Lemele. Dit jaar is het dus de beurt aan Wierden. Daarmee neemt het dorp een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers, die op zaterdag 12 mei 2018 wordt verreden. De streep voor de traditionele ‘Dorp van de Ronde tussensprint’ is op 12 mei getrokken in Enter (gemeente Wierden), omdat de Ronde van Overijssel het dorp Wierden niet doorkruist.

Wielercafé

Niet alleen tijdens de wedstrijddag van de Ronde van Overijssel staat Wierden in de schijnwerpers. Ook in aanloop ernaartoe staat het dorp centraal. Als traditionele warming-up is er ook dit jaar weer het wielercafé. Deze keer schuiven op 24 april bijzondere en bekende wielergasten aan in zaal De Marke in Wierden. Binnenkort maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé openbaar. Dat het een bijzondere uitgave zal worden staat nu echter al wel vast. De ervaring uit voorgaande jaren leert bovendien dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt, en iedereen is welkom.

Dorp van de Ronde sprint

Er is voor de wielrenners in de eerste kilometers van de koers dit jaar dus veel te winnen. Want al na 2,5 kilometer is in Enter de ‘Dorp van de Ronde tussensprint’. De organisatie van de Ronde van Overijssel hoopt hierdoor op een spectaculair begin van de wedstrijd.

Overijssels mooiste

Op zaterdag 12 mei staan weer zo’n 200 wielrenners aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. De Ronde van Overijssel is deze 66e editie live via TV, radio en social media te volgen.

 

06-05-2017: Wielrennen: Ronde van Overijssel: Rijssen
Passage Tankenberg met op kop Jasper Hamelink

Nieuwe finale Ronde van Overijssel in kaart

De Ronde van Overijssel kent op zaterdag 12 mei 2018 een nieuwe finale. In goed overleg is besloten om het peloton in het hart van Rijssen te laten finishen. Na ruim 200 zware kilometers ziet het publiek de winnaar van ‘Overijssels Mooiste’ op het Hogepad over de meet komen. Ook de Ronde van Rijssen gaat op de avond ervoor, in een kleinere ronde, door het centrum van de Reggestad.

Bruisend centrum

Na jaren is de finish niet meer op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen maar op het Hogepad. Michiel Vincent, voorzitter van de Ronde van Overijssel, legt uit: “We hadden in Rijssen een mooi finishparcours, maar het kon nog beter. Nu de finish is verplaatst naar het centrum kan het publiek meer genieten van het evenement. Het is compacter, dichtbij de winkels en horeca en natuurlijk is het gelijktijdige Fietslentefestival om de hoek. Ook voor de wielrenners is het mooi om door een bruisend centrum te strijden voor de winst. Ik weet nog uit mijn eigen wielerverleden hoe het is om vlak langs een enthousiast en juichend publiek te koersen, dat geeft je net even dat beetje extra.”

Nieuwe finale

Het nieuwe finalerondje waar de renners hun laatste krachten gebruiken om als winnaar van de 66e Ronde van Overijssel uit de bus te komen is op een aantal plekken veranderd. Als de koers Markelo heeft verlaten, rijdt het peloton twee keer de finalelus. Hier komen ze als vanouds door het Schwarzwald. In het centrum gaat het via de Welleweg naar het Hogepad en via de Markeloseweg weer naar het Rijssense Zwarte Woud, om uiteindelijk weer op het Hogepad uit te komen. Daar komt laat in de middag de 66e winnaar over de finishlijn.

Bekijk het hele parcours, de tussensprints en de nieuwe finale.

Ronde van Rijssen

De Ronde van Rijssen heeft de échte primeur van de nieuwe finishboog aan het Hogepad. De wedstrijd voor wieleramateurs is de avond voor Overijssels Mooiste, op vrijdagavond 11 mei van 19.15 tot 21.15 uur. De Ronde van Rijssen brengt de koers zo mogelijk nog dichterbij de mensen want dit parcours gaat uitsluitend door het centrum. De wielrenners rijden hun rondes onder andere over de Elsenerstraat, Haarstraat en Walstraat. Zij gebruiken het Hogepad als start en finish.

Bekijk de route van de Ronde van Rijssen (pdf).

 

 

 

 

Lotte Altena rondemiss Ronde van Overijssel

Lotte Altena uit Wierden is de rondemiss tijdens de 66e Ronde van Overijssel. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd op zaterdag 12 mei 2018 is ze te bewonderen. De Wierdense schone ziet er tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm Hair en Beauty eveneens uit Rijssen maakte haar op en verzorgde haar kapsel. De schoenen van Lotte worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

De 21-jarige Lotte Altena is geboren en getogen in Wierden. Ze woont nog thuis, samen met haar ouders en oudere zus. Overigens is de vriend van Lotte geen onbekende bij de sportliefhebbers in deze regio, dat is namelijk FC Twente voetballer Hidde ter Avest.

Sportliefhebber

De rondemiss van de Ronde van Overijssel 2018 zegt over haar uitverkiezing: “Ik kwam in aanraking met de Ronde van Overijssel via Marloes de Jong, de rondemiss van vorig jaar. Ik hou van sport, dus ik verwacht dan ook dat het 12 mei een sportieve en gezellige dag gaat worden. Wielrennen is sowieso leuk om naar te kijken!” Zelf houdt Lotte haar conditie op peil door drie keer in de week actief te zijn met fitness in de sportschool. Bovendien deed ze vroeger aan jazzdance en voetbalde ze bij SVZW.

‘Ik kijk uit naar de Ronde en het Wielercafé’

In het dagelijks leven studeert Lotte Altena commerciële economie en heeft ze een bijbaantje bij Albert Heijn. Naast het sporten is koken een grote passie van Lotte. Ze besluit: “Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 12 mei, maar ook naar het wielercafé in zaal De Marke in Wierden op 24 april. Ook tijdens het wielercafé zal ik mijn opwachting maken.”

 

 

 

 

 

Bronnen:

http://www.rondevanoverijssel.nl/nieuws/84/wierden-in-2018-dorp-van-de-ronde/

http://www.rondevanoverijssel.nl/nieuws/86/lotte-altena-rondemiss-ronde-van-overijssel/

http://www.rondevanoverijssel.nl/nieuws/83/vernieuwde-ronde-van-overijssel-op-12-mei-2018/