(Online) netwerken, hoe doe ik dit?

(Online) netwerken, hoe doe ik dit?

19-09-2018

In de eerste week van mijn stage ben ik meteen in de wereld van de echte ondernemers gegooid. Ze zeiden: “Romée, ga maar netwerken, ga een gesprek aan en voeg ze maar toe op LinkedIn!” Het is dus heel belangrijk om een groot netwerk op te bouwen, maar hoe doe ik dit nou eigenlijk?

 

Mijn naam is Romée Kaspers en ik studeer Commerciële Economie op het Saxion in Enschede. Ik ben nu derdejaars student en ga daarom voor vijf maanden stagelopen bij MKB Twente. Mijn doel is om tijdens deze stage mijzelf te ontwikkelen in het werkveld en erachter te komen waar nu eigenlijk mijn interesses het meest liggen. Online marketing lijkt mij erg interessant en het managen en organiseren van evenementen vind ik ook erg leuk. In mijn eerste drie weken als stagiair heb ik al een klein beetje kennis kunnen maken met deze vakken.

 

MKB Twente organiseert elk kwartaal een ondernemerscafé op de vrijdagmiddag. Hierbij wordt er gezorgd voor een korte, interessante en leerzame presentatie voor ondernemers. Na die tijd is er volop de mogelijkheid om met elkaar te netwerken en om het weekend in te luiden. Naast het gebruik van LinkedIn is dit ook een leuke en makkelijke manier om je netwerk te vergroten. In de eerste week van mijn stage was de derde kwartaalborrel van MKB Twente. Mijn eerste keer was nog best wel spannend. Je kent niemand, weet niet zo goed bij wie je moet beginnen en waarover je een gesprek kan voeren. Uiteindelijk viel dit best wel mee. De mensen kwamen bij mij, ik bij hen en zo wordt je steeds weer verder aan nieuwe mensen voorgesteld. De meesten vroegen naar mijn studie en/of stage en zo heb je een eerste stap gezet.

 

 

 

De tweede stap die helpt bij het opbouwen van je netwerk is Social media. Dit is de afgelopen jaren een belangrijk onderdeel geworden van onze samenleving. Niet alleen voor individuen is het een nieuwe manier om gezellige te socializen met hun vrienden, maar ook voor ondernemers is er een groot platform ontwikkeld, namelijk LinkedIn. Voor studenten en startende ondernemers is het een ideale manier om een groot netwerk te bouwen. Al deze connecties kunnen later van pas komen, als je bijvoorbeeld een nieuwe vacature open hebt staan, gespecialiseerd advies nodig hebt of als je zelf op zoek bent naar een passende baan. Neem een kijkje op mijn LinkedInpagina en vergroot jouw netwerk door een connectie te maken met mij.