Wat doe ik na mijn stage bij MKB Twente?

Wat doe ik na mijn stage bij MKB Twente?

18-07-2018

Een blog schrijven, hoe doe ik dat eigenlijk? De eerste blog van MKB Twente… Wat moet erin staan en wat willen mensen graag lezen? MKB Twente heeft een zakelijk netwerk, maar zijn blogs wel zakelijk of professioneel? Ik ben ook maar een stagiaire…

Ik heb het ook zelf op me afgeroepen, mijn onderzoek gaat over effectief communiceren op social media, gericht op MKB Twente. Een vroegtijdig gemaakte conclusie heb ik iets te snel op tafel gegooid. Naar aanleiding van het feit dat een persoonlijke touch binnen een zakelijk bedrijf een positief effect heeft op de interactie tussen bedrijf en social mediavolgers, is bloggen een van de aanbevelingen die mijn onderzoek eind 2018 gaat hebben. Bloggen slaat blijkbaar aan bij de mensen. Jullie zeggen het maar…

Maar dus, hier ga ik dan.

 

 

De meesten kennen me al. Jullie zagen me op events, het kantoor of achter de camera. Ik ben Karlijn Dam, stagiaire bij MKB Twente vanaf begin februari tot begin oktober 2018. Ik doe HBO Leisuremanagement op Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Mijn deadline voor deze studie heb ik gelegd op 1 december 2018. De werkzaamheden die ik vervul bij MKB Twente vallen onder Marketing, Communicatie & Events. Ik onderhoud de website, de social mediakanalen, maak nieuwsbrieven en uitnodigingen en ik organiseer evenementen in samenwerking met collega’s, partners en leden.

Maar goed, die werkzaamheden gaan meer dan prima en ik mag wel zeggen dat ze erg tevreden over me zijn. Maar wat ga ik hierna doen? Veel studenten gaan na of tijdens hun opleiding de wijde wereld in (lees: het westen). Ze doen ervaring op in steden zoals Amsterdam of Rotterdam. Die vierjarige opleiding in een ander land, Friesland, vond ik al gek genoeg. Doen we niet weer.

Ik ben een van die studenten die blijft plakken in Twente. Volgens mij doen niet veel mensen dat meer, maar ik wel. Twente voor mij: Oost, geen west. Thuis is ‘t best. “Maar meisje, kan je hier wel een baan vinden? En met jouw opleiding? ‘Vrijetijdsmanagement’?” Ja hoor, maak mijn opleiding maar belachelijk, maar ik heb wel belachelijk veel geleerd! En banen? De Leisure-industrie is groot, erg groot. En marketing heeft elk bedrijf nodig, volgens mij kom ik er wel. Ik doe wat ik leuk vind, is dat niet het belangrijkste?

 

 

Maar om dus terug te komen op mijn vraag: Wat ga ik hierna doen? Ik heb namelijk een erg brede opleiding gedaan, kan ik hier wel wat mee? Dat zijn vragen die mij vaak gesteld worden.

Ik ben blij met de stage die ik bij MKB Twente loop. MKB Twente heeft een enorm netwerk in Twente. Het helpt mij enorm. Ik ben gewoon op bedrijven afgestapt en heb verteld hoe het zit: ik wil mij graag oriënteren binnen het werkveld marketing en events. Ik heb meeloopdagen gepland staan bij verschillende bedrijven, van groot tot klein. Ik heb er ook al een paar gehad. Creative ICT staat ook op de planning. Creativiteit zit al in de naam, ik ben benieuwd waar ik het nog meer ga ontdekken. Daarnaast loop ik ook dagen mee bij bedrijven uit mijn eigen netwerk om nóg meer ervaring op te doen. Hierbij maak ik vaak social media berichten, ontwerp ik folders, ondersteun ik evenementen (zowel voorbereiding als uitvoering), maak ik foto’s en houd ik websites bij. Ik hoop na mijn stage meer uren te kunnen besteden bij verschillende bedrijven. Ik zou creatieve content tot the next level willen brengen: spelen met de beleving die je creëert voor bezoekers, zowel online als in real life.

Ik, als jonkie, beveel mensen dan ook aan om gebruik te maken van je netwerk: verbreed je netwerk, ga in gesprek met ondernemers, maak connecties op LinkedIn, vraag om gunsten en doe gunsten voor anderen. Dit gaat je helpen. Ik ga er een beetje vanuit dat de meeste lezers al een goede baan hebben bij een goedlopend bedrijf en dat ze het niet meer nodig hebben. Maar voor de stagiaires onder ons..? Als je al een enorm netwerk hebt, kan je natuurlijk ook anderen helpen aan een groter netwerk. Help elkaar vooruit!

 

Wil je nou ook je netwerk vergroten en met meer mensen in contact komen. Begin bij mij!

 Op het ondernemerscafé?