Anne te Koppele|di, 14 november 2023|Algemeen

Wederzijds vertrouwen betaalt zich uit
Makro Hengelo biedt vier Oekraïense vluchtelingen een jaarcontract aan

Toen de Makro in Hengelo afgelopen zomer kampte met een personeelstekort haalde vestigingsmanager Jeroen Nijeboer inspiratie uit een eerdere ervaring in Best: een groep Oekraïense vluchtelingen een baan aanbieden. Inmiddels heeft een groep van vier Oekraïners een jaarcontract aangeboden gekregen in Hengelo. Jeroen vertelt over de verbindende rol van Werkplein Twente en de totstandkoming van dit proces.

Werkplein Twente als verbindende factor
Jeroen had al eerder Oekraïense vluchtelingen aangenomen. Die goede ervaring nam hij mee naar Hengelo, waar hij sinds maart vestigingsmanager is. “Afgelopen zomer, toen we ook in Hengelo last hadden van een personeelstekort, moest ik gelijk denken aan mijn ervaring in Best”, vertelt Jeroen. “Toen kwam ik Werkplein Twente tegen.

Sadettin Mumcu is in dit proces de verbindende factor geweest en heeft ons in contact gebracht met vier Oekraïense vluchtelingen in Goor die wel interesse hadden. Ik heb de samenwerking met Werkplein Twente als heel prettig ervaren. Dankzij hun netwerk en de korte lijntjes hebben we binnen no-time geschikte medewerkers gevonden”, legt Jeroen enthousiast uit.

Een succes!
Jeroen is zeer tevreden over zijn nieuwe werknemers. “We zijn blij met hen, en zij met ons! Wij hebben een invulling van vacatures die we slecht konden vervullen. Dankzij Werkplein Twente en deze enthousiaste mannen en vrouw hebben wij een deel van ons personeelstekort kunnen opvangen. Ik kan het ieder bedrijf aanraden”, sluit Jeroen enthousiast af.

Wil jij aan de slag met statushouders?
Neem contact op met Werkplein Twente door het contactformulier op onze website in te vullen en wij denken graag met je mee.

 

Heb je vragen?

Contact opnemen