Anne te Koppele|di, 22 november 2022|Algemeen

Slimme meetkoffer helpt energie besparen

In een oogopslag zien waar en wanneer je energieverbruik piekt in het productieproces? Of gelijk ontdekken welke apparaten onnodig elektriciteit verbruiken? De Meetkoffer brengt in kaart waar te besparen valt. Eerst uitproberen? Neem de koffer dan gratis op proef.

Hoe ontdek je nu waar in een productieproces onnodig veel elektriciteit wordt gebruikt? Metingen maken het voor jou inzichtelijk waar en wanneer je elektriciteit in het productieproces wordt gebruikt. Als je weet waar een ongewenste piek of verbruik zit, kan je ingrijpen.

Zo werkt de meetkoffer

Meetkoffers worden gekoppeld aan de meterkast van een grootverbruikersaansluiting. Sensoren meten hoeveel, waar en wanneer elektriciteit wordt verbruikt. Deze gegevens worden op een externe server uitgelezen. Zo krijg je als grootverbruiker grip op het verbruik en kun je als dat nodig is actie ondernemen.

Gratis op proef

De meetkoffers kun je gratis op proef laten plaatsen en uitlezen. Na een meetperiode van maximaal 6 maanden krijg je de kans om de koffer aan te schaffen. Zo houdt je grip op het energieverbruik. Een meetkoffer kost circa 9000 euro eenmalig en een jaarlijks abonnement van circa 2000 euro voor de hosting. Je komt in aanmerking als je beschikt over een grootverbruikersaansluiting.

Krijg grip op je verbruik en haal de Meetkoffer in huis. Lees meer op Investeren om te besparen | Nieuwe Energie Overijssel

Direct aan de slag

Wil je aan de slag met de meetkoffer? Neem dan contact op met Dicky van Keulen, projectleider energiebesparing via D.v.Keulen@overijssel.nl of (038) 499 9397 / 06 10 43 20 94. Of benader adviseur Stefan Walta via stefan.walta@sambv.nl of 06-14445881.

Investeren om te besparen | Nieuwe Energie Overijssel

Heb je vragen?

Contact opnemen