Anne te Koppele|do, 22 juni 2023|Algemeen

Wist je dat de Nederlandse Arbeidsinspectie bedrijven regelmatig inspecteert op de zorg voor de veiligheid en gezondheid van hun werknemers? Daarbij controleren ze onder meer op de aanwezigheid van een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Heb jij een actuele RI&E?

Veilig en gezond aan het werk
Met de wettelijk verplichte RI&E breng je de arbeidsrisico’s in je bedrijf in kaart. Bijvoorbeeld het werken met gevaarlijke stoffen. Of grensoverschrijdend gedrag op de werkplek. De RI&E zorgt ervoor dat je deze risico’s kunt aanpakken. Zo kunnen jouw werknemers hun werk gezond en veilig (blijven) doen.

Bespaar tijd en geld

ArboNed begrijpt dat je het als ondernemer al druk genoeg hebt met het draaiende houden van de zaak. Wil je tijd én geld besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in jouw branche.

Zo pak je het aan

Wil je de arbeidsrisico’s in jouw bedrijf in kaart brengen en aanpakken? En zo verzuim en arbeidsongevallen voorkomen? ArboNed geeft je graag tips en hulpmiddelen:

  1. Maak zelf een RI&E: in deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe je zelf een start kunt maken met jouw branche-RI&E.
  2. Snelle en deskundige hulp: met Mijn-preventie-expert ontvang je een aantal uur ondersteuning en coaching van een professional. Zo kun je in het vervolg zelf de RI&E maken.
  3. Ondersteuning van A tot Z: wil je de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat jouw RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen je van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Kijk dan op de themapagina ‘Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)’ van ArboNed.

Heb je vragen?

Contact opnemen