ES Koeriers en MSG bundelen hun krachten

ES Koeriers en MSG bundelen hun krachten

30-06-2018

ES Koeriers en MSG slaan handen ineen met als doel duurzamer rijden in de regio.

 

Per 1 juli 2018 zal ES Koeriers uit Enschede doorgaan onder de vleugels van het post- en koeriersbedrijf MSG. De reden van deze overname is dat ES Koeriers tegen het plafond aanliep als kleine ondernemer. Het ontbrak eigenaar Vincent Mik aan mogelijkheden om te kunnen groeien. “Om die reden heb ik de samenwerking opgezocht met een collega-bedrijf”, aldus Mik. De bedrijven werkten al een jaar of drie samen en dit verliep goed. Het vertrouwen was in basis dus al goed. Vorig jaar december hakte Mik de knoop definitief door en zijn de gesprekken tot samenvoeging gestart.

 

ES Koeriers werd in 1990 opgericht door Roelof Mik (vader van huidige eigenaar Vincent) als besteldienst in Enschede. Het bedrijf voerde veel koerierswerkzaamheden uit voor o.a. Energiewacht GEAS (vandaag de dag nog steeds klant), zoals het vervoeren van boilers en het leveren aan monteurs. Het bedrijf groeide de jaren erna en in 2004 nam Mik junior het bedrijf over. Er werd gestart met slechts één auto met aanhanger. Inmiddels bestaat het wagenpark uit zeven bedrijfswagens.

 

Voor MSG werd gekozen omdat het een ervaren koeriersbedrijf uit de regio is. MSG werd in de jaren ‘90 opgericht door Jan Lindert en daarna overgedragen aan zijn zoon Gert-Jan. MSG heeft een landelijk (spoed)koeriersnetwerk met 300 subcontractors en een eigen wagenpark van 50 auto’s. Daarnaast verzorgt het bedrijf voor een groot aantal klanten de post- en pakketdiensten. Verwacht wordt dat MSG met haar ervaring nieuwe opties kan bieden voor ES Koeriers.

 

De samenwerking

 

“De synergie tussen de bedrijven was snel gevonden aangezien beiden dagelijks door de regio rijden en door middel van de samenvoeging een stuk efficiënter kunnen rijden”, licht te Lindert toe.  “Vier routes kunnen gelijk al gecombineerd worden waardoor er minder busjes door de regio hoeven te rijden.” Dit levert een kostenbesparing op en is milieuvriendelijker. Qua visie op duurzaamheid zitten beide bedrijven ook op één lijn. Een open netwerk creëren om te voorkomen dat wagens dubbel of deels leeg rijden staat centraal binnen de overname (dit is ook terug te zien in de andere tak van het bedrijf: Miles).

 

De combinatie biedt klanten meer mogelijkheden waardoor ze hopelijk beter en duurzamer bediend kunnen worden. “Als jarenlang tevreden klant van ES koeriers vinden wij het een goede en strategische beslissing van de directie van ES koeriers om nu het besluit te nemen om de samenwerking met MSG aan te gaan. Deze nieuwe combinatie biedt GEAS Energiewacht BV meer zekerheid, betrouwbaarheid en meer mogelijkheden op logistiek gebied”, aldus Senior Inkoper Louis Deterd Oude Weme van GEAS Energiewacht BV, die voor wat betreft de postzaken al een aantal jaren klant is van MSG.

 

Al het personeel (14 mensen inclusief Vincent Mik zelf) en zeven auto’s worden ondergebracht bij MSG. De officiële overdracht is 1 juli 2018.