Ondernemende kracht en creatieve ideeën in moeilijke tijden

27-03-2020

27 maart 2020

Initiatiefnemer Jan Bruins initieerde het geniale idee om winkelen in Twente mogelijk te maken vanuit huis. Storekeeper bouwde in rap tempo de website koopinenschede.nl. Bestel een boodschap, reken simpel af en je boodschap wordt dezelfde dag bezorgt tot aan de voordeur. Door MSG, bij voorkeur door fietskoeriers.
Voor vragen kun je contact opnemen met Het Winkelhart Enschede info@winkelhart-enschede.nl

ENSCHEDE – De binnenstadondernemers in Enschede bundelen in de coronacrisis hun krachten. Vanaf 1 april kunnen inwoners terecht op het online platform KoopInEnschede.nl waar ze kunnen bestellen, betalen en bezorgen.

De saamhorigheid onder de Enschedese ondernemers is groot, nu de crisis is volle hevigheid is losgebarsten. Overal komen lokale- of regionale initiatieven om de economie draaiende te houden. Wie niet aanhaakt, is misschien na de crisis zijn of haar bedrijf wel kwijt. Daarom spreken de Enschedese ondernemers de inwoners van de stad aan op hun loyaliteit.
Platform

Met die gedachte komen alle ondernemers aangesloten bij Winkelhart Enschede, de VHSE (horeca), de warenmarkt en met steun van de gemeente Enschede met het platform om lokaal te blijven kopen. Lokale ondernemers uit Enschede kunnen via dit online platform verkopen aan hun klanten. „Met KoopInEnschede.nl komt de stad naar de klant”, zegt Nicole Workel namens de ondernemers. „En wij roepen ook alle ondernemers op om aan te haken bij dit platform om onze inwoners te blijven bedienen in deze lastige tijd.”
Eenvoudig

Het platform werkt eenvoudig. De website bestaat uit een korte introductie, waarna de consument kan bestellen bij horecazaken, warenmarkt (dinsdag/zaterdag) of bij winkels. Horecazaken bieden maaltijden aan. Winkels kunnen producten of aanbiedingen plaatsen en ook de marktkooplui kunnen daar hun handelswaar op aanbieden. MSG post- en koeriersdiensten zorgen ervoor dat de bestelde artikelen bij de klant komen.
Bestellen

Wanneer de klant een keuze heeft gemaakt tussen horeca, warenmarkt (dinsdag of zaterdag) of winkels, kan hij of zij per bedrijf of per categorie gaan shoppen. „Alle producten komen samen in het winkelmandje. Daarna wordt de bestelling in één keer afgerekend. Betalen kan via allerlei betaalmogelijkheden zoals iDEAL, creditcard of afterpay. Binnen een paar dagen zal de ondernemer het geld ontvangen.”

“Met dit platform maken we het voor inwoners en onderne­mers mogelijk de boel draaiende te houden”

Eensgezind

Volgens Workel is het uniek voor Enschede dat de ondernemers uit verschillende branches zo eensgezind zijn. „Uiteraard is dit een uitzonderlijke situatie, maar gelukkig zien we met elkaar het belang van het draaiende houden van alle winkels en horecazaken.”

Bestelling die op de dag voor 12.00 uur worden gedaan, worden dezelfde dag nog bezorgd. De ondernemer zorgt dat de bestelling klaar staat, zodat de fietskoerier deze op kan halen en naar de HUB kan brengen. Daar worden de bezorgingen verzameld en vanuit daar bij de klant in de gemeente Enschede bezorgd. Bij de horeca kunnen dinerbonnen worden besteld, die later verzilverd kunnen worden.
Winkelen

Het Enschedese initiatief, dat in Deventer al eerder werd uitgerold, krijgt vrijwel zeker navolging in omliggende steden en dorpen. Zo hebben ondernemers in Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Hengelo en Rijssen al interesse getoond. Ook voor die gemeenten is MSG de partij die voor de bezorging zal zorgen. „Natuurlijk willen we benadrukken dat er ook nog steeds fysiek gewinkeld kan worden in de stad, maar met dit platform maken we het voor inwoners en ondernemers mogelijk de boel draaiende te houden”, aldus Workel.

Bron. Tubantia