string(1) "0"

do, 29 september 2022
15:30
Diverse sprekers, zie event info

Terugbetaling van uitgestelde belastingen en andere corona-regelingen
Hoe pak je het aan als ondernemer? Hoe kom je financieel gezond uit de corona-crisis?

Sprekers
Lisa Kuijs – beleidssecretaris VNO-NCW en MKB-Nederland
Annet A.P. Houwaart-Nonhof AA – senior adviseur MKB, NBA
Frits Gill – landelijk vaktechnisch coördinator invordering Belastingdienst
Mr. Petra de Rijk - bedrijfsjurist, Auxilium Adviesgroep

Op 29 september organiseren MKB-Nederland en VNO-NCW van 15.30 tot 16.30 uur  een webinar over het terugbetalen van uitgestelde belastingen. Dit webinar is bedoeld voor ondernemers die vanaf 1 oktober 2022 uitgestelde belastingen moeten gaan terugbetalen. Ondernemers hebben daar 60 maanden de tijd voor.

September 2022 is een goed moment om de financiële situatie van je zaak onder de loep te nemen, zeker wanneer je je belasting moet terugbetalen vanaf 1 oktober en eventueel vervroegd wil aflossen.

Na afloop van dit webinar:

  • weet je precies hoe het zit met terugbetalen van uitgestelde belastingen en hoe je dit kunt aanpakken;
  • ben je op de hoogte van mogelijke stappen die je zelf kunt zetten en, als je wilt, met je accountant kunt overleggen. En van wat deze eventueel extra voor je kan betekenen;
  • is vanuit de praktijkvoorbeelden en concrete aandachtspunten duidelijk wat je wel en juist niet moet doen naar verschillende schuldeisers en ken je je verplichtingen;
  • weet je hoe je in het zicht van een faillissement als mkb-bestuurder aansprakelijkheid met je privé-vermogen kunt voorkomen;
  • ken je de mogelijkheden om inzicht te krijgen in je liquiditeit;
  • en kun je ook vooruitkijken en je perspectief bepalen.

Tijdens dit webinar wordt ook de tijd genomen om korte vragen te beantwoorden.

Meld je direct aan, het webinar is vrij toegankelijk voor alle MKB-ondernemers.


Achtergrondinformatie
Door de coronacrisis hebben veel ondernemers gebruikgemaakt van de mogelijkheid belastinguitstel aan te vragen. Vanaf 1 oktober moeten ongeveer 279.000 ondernemers uitgestelde belastingen gaan terugbetalen in 60 maanden tijd. Totaal gaat het om een openstaande belastingschuld van 21 miljard euro.

Dit webinar is specifiek bedoeld voor ondernemers. Ken je iemand voor wie dit webinar ook geschikt zou zijn? Deel dit dan via het symbool van de envelop links van de tekst.

MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren dit webinar als onderdeel van de campagne ‘Blik op de toekomst’. Met de vernieuwde toekomstcheck bereken je snel en eenvoudig hoe je het beste aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Misschien kun je geld besparen door vervroegd af te lossen? Doe de check en je ziet in een persoonlijk en strikt vertrouwelijk dashboard hoe je zaak er financieel voor staat.

Praktische informatie
Het webinar start om 15.30 uur en duurt maximaal een uur. Vanaf 10 minuten voor aanvang ben je welkom in de Teams-meeting. Tijdens het webinar kun je (in de chat of via de blauwe knop) anoniem een korte vraag stellen. Ook kun je bij je aanmelding een korte vraag insturen. Deze vragen worden anoniem beantwoord tijdens het webinar of na afloop.

Heb je vragen?

Contact opnemen