string(1) "0"

ma, 08 mei 2023
Ronald de Snoo, Eric Velleman, Mohamed Nabih

Is jouw bedrijf al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van E-books en E-readers.

Om (digitale) producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn gepubliceerd en breed aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlandse wetgeving en deze zal vanaf 28 juni 2025 voor de onderstaande producten en diensten (samenvatting) in werking treden:

• E-books en E-readers;
• geldautomaten en pinautomaten;
• websites en webwinkels;
• informatie bij het afsluiten van een telefoonabonnement of internetabonnement;
• computers en software voor op de computer;
• geldautomaten en pinautomaten;
• kaartjesautomaten voor de aankoop van (openbaar-)vervoertickets;
• online bankieren en het afsluiten van leningen en hypotheken;
• (mobiele) telefoons;
• websites en apps om films te kijken.

MKB-Nederland en VNO-NCW pakken de verantwoordelijkheid en gaan, in samenwerking met de Rijksoverheid, bedrijven/ondernemers zo goed mogelijk informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door o.a. de organisatie van een reeks van 8 (gesegmenteerde) webinars.

Graag nodigen ze je uit voor het eerste webinar over E-books en E-readers:
‘Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van E books en E readers’.=

De richtlijn heeft impact op zowel fabrikanten/leveranciers van E-readers, uitgevers van E-books, maar ook op de bedrijven/ondernemers die de producten aanbieden via bijvoorbeeld webwinkels, elektronicawinkels, boekwinkels en tabakszaken.

Datum en tijd: maandag 8 mei om 15.30 (tot uiterlijk 17.00 uur)
Programma: Je wordt meegenomen in de brede scope van alle veranderingen, welke kansen toegankelijkheid bieden en hoe je complexe richtlijnen vertaalt naar praktische tips.

Sprekers:
• Ronald de Snoo, Moderator
• Eric Velleman, Professor inclusive digital design & engineering – HAN Hogeschool
• Mohamed Nabih – Projectlead Digitale Toegankelijkheid VNO-NCW en MKB-Nederland
• Een branche aan het woord; hoe geven zij vorm aan toegankelijkheid
• Een ervaringsdeskundige aan het woord; over het belang van toegankelijke producten en diensten

Het webinar biedt een geweldige kans om je kennis te vergroten en je bedrijf richting 2025 vooruit te helpen en toekomstbestendiger op het gebied van toegankelijkheid.

Schrijf je nu in en zet het webinar alvast in je agenda!

Aanmelden kan via deze link