string(1) "0"

di, 01 november 2022
diverse sprekers

De KienhuisHoving Academy organiseert met regelmaat events die jou als ondernemer en/of werkgever helpen je juridisch inzicht en vaardigheden te vergroten. Op 1 november is er een themamiddag over:

’10 jaar Flex BV’

Tien jaar geleden – op 1 oktober 2012 – is de Wet vereenvoudiging en flexibilisering BV-recht ingevoerd waardoor de regels voor de besloten vennootschap eenvoudiger en flexibeler zijn geworden. Maar is dat ook uitgekomen?
De Flex BV heeft het afgelopen decennium in ieder geval tot interessante praktijkvoorbeelden en rechtspraak geleid. KienhuisHoving gaat  terugblikken op tien jaar Flex BV en maakt tijdens een interactieve bijeenkomst gezamenlijk de balans op. Onderwerpen als vermogensbescherming, aansprakelijkheid, aandeelhoudersovereenkomsten en statuten staan centraal. Verder besteedt KienhuisHoving tijdens deze bijeenkomst aandacht aan de toekomstige modernisering van o.a. het NV-recht en de digitalisering van de BV.

Het programma
13.00 uur – ontvangst deelnemers met lunch
13.45 uur – introductie thema (Mark Huizenga)

14.00 uur – start lezing 1 (Matthijs van Rozen en Anna Tenhagen)
Aandelen, stemmen en besluiten. De Flex BV bracht nieuwe soorten aandelen en regels over de besluitvorming. Daarnaast heeft het digitaal vergaderen een grote vlucht genomen. Wat zijn hierin de belangrijkste ontwikkelingen en aandachtspunten?

14.45 uur – start lezing 2 (Marc van Rijnsoever en Tom Pool)
De Flex-BV in internationale structuren en wat is de toekomst van het Europees ondernemingsrecht

15.30 uur – pauze
16.00 uur – start lezing 3 (Allard Schuering en Laura Huijsman)
De ontwikkeling van aandeelhoudersovereenkomsten en statuten na 10 jaar Flex BV. Wat is mogelijk en wat is wijsheid?

16.45 uur – start lezing 4 (Manon Egeberink en Euphra Rutting)
(Dividend)uitkeringen en bestuurdersaansprakelijkheid: een tussenstand. De do’s en don’ts bij uitkeringen in het bijzonder vanuit het perspectief van bestuurdersaansprakelijkheid. Ook de positie van de aandeelhouder-investeerder komt ter sprake. Wat heeft de Flex BV ons gebracht?

17.30 uur – afsluiting dag (Mark Huizenga en Marc van Rijnsoever)
17.35 uur – borrel en napraten

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 1 november 2022 in de Grolsch Veste in Enschede en begint om 13.00 uur met een lunch en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De middag wordt afgesloten met een borrel, om op een informele wijze na te praten.

Inschrijven?
Dat kan rechtstreeks bij MKB Twente-partner KienhuisHoving.