string(1) "0"

do, 08 december 2022
Arnoud Odding

Donderdag 8 december staat alweer het laatste MKB Ondernemerscafé van 2022 op het programma. Deze keer zijn we vanaf 15.30 uur te gast in de bijzonder inspirerende omgeving van het Rijksmuseum Twenthe (RMT).

Het verhaal van dit museum begon bijna 90 jaar geleden met de ondernemende Enschedese fabrikantenfamilie Van Heek, die indertijd het initiatief nam een museum te stichten ‘om de kunstzin en kunstliefde op te wekken bij het publiek van het Oostelijk deel van ons land’. Rijksmuseum Twenthe is opgericht door een ondernemer en idealist pur sang: Jan Bernard van Heek.

Vandaag de dag wordt van musea verlangd dat deze blijven innoveren, het RMT is hierin geen uitzondering en gaat ondernemend en vernieuwend te werk. Ten tijde van het MKB Ondernemerscafé is een meesterwerk van Rembrandt te zien in het museum. Met het tentoonstellen van De Vaandeldrager – een zelfportret van Rembrandt – wordt een ontbrekende schakel in het overzicht van zijn leven ingevuld. Lees hier meer over De Vaandeldrager.

Na inspanning komt ontspanning, dit gold voor de vroegere werknemers van de textielfabrieken en zeker ook voor hedendaagse MKB ondernemers, allen mogen na gedane arbeid kennis maken met kunst. In het MKB Ondernemerscafé wordt het nuttige met het aangename verenigd, een plezierig netwerkevent waarbij onze leden proeven aan kunst, inspiratie opdoen, knowhow delen en ondertussen genieten van een lekker drankje! Arnoud Odding, directeur Rijksmuseum Twenthe, verwelkomt de ondernemers en vertelt o.a. over Rembrandt en De Vaandeldrager.

Adres, route & parkeren (klik voor info)
Lasondersingel 129-131, 7514 BP Enschede

De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 18.00 uur.