Vernieuwde samenwerking & nieuw contactpersoon Werkplein Twente

19-07-2017

Vernieuwde samenwerking
Werkplein Twente is al jarenlang strategisch partner van MKB Twente. Sinds dit jaar is deze samenwerking vernieuwd. “Wij willen dat ondernemers de weg makkelijk naar Werkplein Twente kunnen vinden, zodat wij hen nog beter van dienst kunnen zijn. Vandaar dat wij onlangs een vast onderdeel van de website van MKB Twente zijn geworden: het Werkloket. Ondernemers kunnen alle aspecten van de, overigens kosteloze, dienstverlening van Werkplein Twente zien en vrijblijvend contact met ons opnemen als zij bijvoorbeeld vacatures hebben”, aldus Dionne Smit, Adviseur Werk Werkplein Twente.

Focus naar Werk
‘Focus naar Werk’ is ook een erg mooi voorbeeld van de vernieuwde samenwerking met MKB Twente. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben bij verschillende werkgevers een stageplaats gekregen. Haverkamp Onderhoud, Saxion, Host Access en FC Twente hebben deze stages gerealiseerd. “Het is heel mooi om te zien dat mensen die soms jarenlang niet in het arbeidsproces hebben gezeten  en veel meegemaakt hebben, weer helemaal  opgebloeid zijn door deze plaatsingen, dat heeft me echt geraakt. Ik heb mensen met veel kwaliteiten gezien en hun competenties worden door dit soort initiatieven weer zichtbaar, zowel voor de persoon zelf als voor de werkgever. Zij zijn weer onderdeel van de maatschappij”, aldus Dionne Smit. Doel van het project is volledige uitstroom naar betaald werk. Werkplein Twente  ondersteunt ondernemers bij het invullen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en is op zoek naar bedrijven die werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen geven. Contact opnemen met Werkplein Twente kan via het Werkloket.

Nieuw contactpersoon Werkplein Twente

Dionne Smit (links op de foto): “Met veel plezier heb ik als Adviseur Werk bij Werkplein Twente gewerkt, diverse initiatieven opgezet en veel contact gehad met ondernemers die lid van MKB Twente zijn. Op deze manier is er echter een andere mooie uitdaging op mijn pad gekomen en start ik 14 augustus als Sales Manager bij Innovadoo Personeelsdiensten. Het stokje draag ik over aan mijn collega Malika Oussalah (rechts op de foto), eveneens Adviseur Werk. Zij is vanaf juli het nieuwe gezicht van Werkplein Twente voor alle MKB Twente ondernemers.”  Wij wensen Malika veel succes toe!

Werkplein Twente
Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen UWV en de veertien Twentse gemeenten. Werkgevers krijgen hulp bij hun personeelsvraag en het invullen van sociaal ondernemerschap en krijgen informatie over arbeidswetten en subsidiemogelijkheden. Oplossingen op maat staan hierin centraal. Een sterke arbeidsmarkt in Twente, dát is ons doel.